torstai 4. huhtikuuta 2013

Varo huijauksia nettidiileissä!

Onko tullut ostettua esim. Grouponista tai Offeriumista jokin diili, joka kuulostaa hyvältä mutta käytännössä onkin jotain ihan muuta? Tarjoushaukulla on useampikin esimerkki nettidiilihuijauksista. Huom! Päivitys jutun lopussa.

Räikein tuli vastaan tänään, kun kaveri jakoi Facebookissa kuvan ostamistaan hiusväriliiduista. Hän oli ostanut ne Grouponista Qasas-nimisen liikkeen diilillä hintaan 19,95 euroa, normihinta 57,90 e.




Tuotetta kuvataan mm. näin
    24 eriväristä hiusväriliitua
    Turvallinen tapa värjätä hiuksia
    Värjää raitoja, latvoja tai kaikki hiukset
    Lähtee pois yhdellä hiustenpesulla
    Kuivissa hiuksissa ei leviä eikä sotke vaatteita






Mietin itsekin tämän Diilin nähdessäni Grouponissa, että onpas hauska keksintö. Mutta mitäpä kaverilleni tuli postissa? Ei hiusväriliituja vain aivan tavallisia väriliituja! Faber-Castellin väriliituja! Nettikaupasta nopeasti katsoin, että tämän paketin normaalihinta huitelee n. 30 euron tienoilla. Eli siis kyllähän nyt siis 10 euroa halvemmalla liitusetin sai, mutta miten näitä tavallisia väriliituja voidaan Grouponin sivuilla myydä hiusväriliituina? Kuka tällaisesta huijauksesta on vastuussa? Groupon vai tämä Qasas-firma? Vai molemmat?

Parasta tässä hiusvärisetissä on tuo tuoteseloste, joka jonkin verran näkyy kuvassa. Teksti on yhtä tönkköä ilman välilyöntejä, ja teksti on selvästi tuotettu google translatella. Suosikkilauseeni on: "Jos oletblonditaisinulla on blondivinkkejä, ÄLÄ kastelehiuksetennen..." Hahaa, jos sinulla on blondivinkkejä, alkuperäisteksti on varmaan ollut if you have blond tips eli blondit latvat... Hehheeee!!

Huijauksen makua oli myös diilissä, jonka itse alkuvuodesta ostin Grouponista nepalilaiseen ravintolaan. Diili oli "neljän ruokalajin illallinen kahdelle", mutta ravintolassa kävikin ilmi, että kyseessä oli kolmen ruokalajin illallinen, joka oli myyty diilissä neljän ruokalajin illallisena.

Huono kokemus on myös hiljattain ostettu siivousdiili. Sen pystyy varaamaan vain siivousfirman nettisivuilla olevan lomakkeen kautta... Lähetin kyselyn siivousajasta 2,5 viikkoa sitten, mutta vastausta en ole saanut...

Mutta myös hyviä diilejä olen tehnyt, mm. M & N Image Hairin kasvohoitoon. Mutta tarkkana kannattaa olla ja käydä netissä googlettamassa etukäteen kokemuksia. Ja jos ei saa sitä mitä tilaa, niin tuote kannattaa palauttaa eikä päästää myyjää kuin koiraa veräjästä.

P.S. 5.4.2013: Groupon on ollut yhteydessä tänään hiusväriliitudiilin ostajien kanssa. He ovat saaneet tietää, että Qasasin lähettämistä tuotteista osa ei ole vastannut diilin tuotekuvausta ja että asiaa selvitetään parhaillaan. He pahoittelevat asiaa, ja tilannepäivitystä on luvassa ensi viikolla.

Haukku päivittää tilannetta, kun uutta tietoa on tulossa! Hieno juttu, että Groupon on puuttunut asiaan.

t. Tarjoushaukku

11 kommenttia:

  1. Miten tuo diili menee: onko Groupon vai palvelun tarjoaja vastuussa siitä, että diili vastaa markkinoitua? Käsitykseni mukaan Groupon vain markkinoi sitä mitä palveluntarjoaja toivoo. Voin toki olla väärässä.

    VastaaPoista
  2. Niinpä, en tiedä kummin vastuu menee. Loppujen lopuksi varmaan viimeinen vastuu on itse myyjäliikkeellä. Mutta edesvastuutonta joka tapauksessa.

    VastaaPoista
  3. Hei! Itse myös tilasin tämän diilin ja tänään sain tuotteen. Sieltä löytyikin oikeasti 7 euroa maksavat pastellivärit (http://www.artifolk.co.uk/catalog/products/pastels_and_crayons/inscribe_soft_pastel_sets.htm). Arvaa vaan v*tuttiko? Laitan tästä viestiä varmasti eteenpäin, jos ei Groupon itse korvaa.

    VastaaPoista
  4. Aivan uskomaton juttu! Kaikki ovat taineet saada siis ihan perusliidut, eri merkkejä, oikeasti tuollaisia hiusliituja ei siis tässä diilissä ole kaupiteltu. Kyllä tästä pitää rahat saada takaisin, ehdottomasti. Itse en ole vieläkään saanut yhteydenottoa ostamastani siivousfirmadiilistäni. Yritys vaikenee kuin muuri kun yrittää varata siivousaikaa... Lienee siis aika olla yhteydessä Grouponiin ja kysyä, josko koko diilin voisi purkaa.

    VastaaPoista
  5. Ehdottomasti haluan rahat takaisin. Eilen Groupon vastasi minulle, että he selvittelevät asiaa ja ilmoittavat sitten. Eniten ärsyttää tuo rahamäärä, minkä menin maksamaan tavallisista liiduista!

    Kannattaa ottaa yhteyttä Grouponiin tuon siivousfirman takia. Aika törkeää.

    VastaaPoista
  6. Kaverilleni olivat viime viikolla sanoneet, että palaavat tällä viikolla asiaan. Eilen ainakaan ei vielä ollut kuulunut mitään.

    VastaaPoista
  7. Tänään tuli viestiä, että rahat saa takaisin (:

    VastaaPoista
  8. Olin muuten yhteydessä Grouponiin tuosta siivousdiilistä, ja ainakaan tällä hetkellä en saa rahojani takaisin, vaan minun pitää vain yrittää saada siivousfirmasta kiinni joku. Kuulemma se, ettei kuukauteen ole saanut vastausta, ei ole vielä peruste sille, että rahat voi saada takaisin.

    VastaaPoista
  9. Hassu juttu. Huijaus on siinä että liidut ovat nimetty "hiustenvärjäys"-liiduiksi ja että hinta on törkynen. Mutta oikeasti latvat saa värjättyä ihan normaaleilla liiduilla ja siinä mielessä tuote on täysin oikea. Netti on pullollaan ohjeita miten se tehdään ja pistän tähän linkiksi yhden youtube-videonkin esimerkiksi. Kannattaa aina netistä tilatessa ottaa asioista selvää ja miettiä tarkkaan mitä tekee. Minun henkilökohtaisen näkemyksen mukaan tuo firma ei ole tehnyt mitään väärin. Ostaja siinä tyhmä on ollut. Anteeksi vain.
    Tuossa, käytetty ihan normaaleja liituja :
    http://www.youtube.com/watch?v=5ly4GhDia4k
    Ja sitten kaksi hönttiä tyttöä, ostanut tavallisia liituja jotka on nimetty hiusliiduiksi (eli Urban Outfittersitkin pitäisi haastaa oikeuteen! :P) :
    http://www.youtube.com/watch?v=AsNK0_ab7AY

    VastaaPoista
  10. Mutta tuossa diilissä ei kerrottu, minkä merkkisiä nämä "hiustenvärjäysliidut" olivat eikä myöskään sanottu, että kyseessä on aivan tavalliset väriliidut. Tätä ei siis mitenkään olisi voinut selvittää, kun diilissä ei kerrottu tuotteiden merkkiä. Eli kyse ei kyllä ole tyhmästä ostajasta, hän on luottanut saavansa sitä mitä diilissä on mainostettu. Ja mikä ihmeellisintä, eri ihmisille on tullut eri merkkisiä liituja. Kai kaikille pitäisi tulla sama tuote? Sehän näiden diilien idea on, että kaikille sama tuote samalla edullisella hinnalla.

    Ja jos diilissä olisi kerrottu, että minkä merkkiset liidut oikeasti on kyseessä, niin nopeastihan sitten tyhmäkin ostaja olisi googlettanut, että mikä tällaisten liitujen oikea hinta on (ja myös, että ne eivät ole hiusliituja vaan ihan perusväriliituja). Nythän oikea hinta oli mukamas n. 60 euroa, ja sitten kun tuote oli tullut kotiin ja sai tietää niiden merkin, niin sitten pystyi googlettamaan, mikä tuotteiden todellinen hinta on (riippuen siitä, mitä posti kotiin on tuonut, niin 7-30 välillä).

    VastaaPoista