torstai 27. syyskuuta 2012

Petkuhuiputusta mainoslupauksessa, tämä shampoo ei toimi niin kuin luvataan

Muutama viikko sitten Anttilassa oli loistavat 60-vuotissynttäritarjoukset. Kun osti 50 eurolla tavaraa (myös alennustuotteita), sai niistä vielä 10 euron alennuksen. Mukaan lähti siis yhtä sun toista, jotta 50 euron raja ylittyi.

Päädyin ostamaan myös Tresemmen Split End Repair -shampoo- ja hoitoainesetin. Hinta oli edullinen, kaksi 500 ml:n pulloa sai hintaan 6,90. (Tosin tässä vaiheessa täytyy huomauttaa, että ennen nämä Tresemmen pullot olivat kooltaan 900 ml!)



Kaksihaaraisia hiuksia ei tunnetusti saa pois muuten kuin leikkaamalla, mutta tuote lupaa toista: "TRESemmén uutuus Split End Repair vaikuttaa hiuslatvojen haaroittumiseen vähentämällä tutkitusti kaksihaaraisia jopa 80 % vain kolmen käyttökerran jälkeen*." Niin pakkohan Tarjoushaukun oli testata!

Ja tässä vaiheessa täytyy sanoa, että tuo tähti* tuossa "vain kolmen käyttökerran jälkeen", ei siis viittaa mihinkään empiiriseen tutkimustulokseen, eikä yhtikäs mihinkään. Vaikka lauseessa lukeekin että "tutkitusti". Yritin nimittäin löytää tietoa tästä tutkimuksesta sekä tuotepaketista että Tresemmen nettisivuilta. Yleensähän nimittäin nämä "50% pidemmät ripset"-tulokset perustuvat aina "n-määrään naisia, jotka käyttivät tuotetta kahden viikon ajan" tms. Mutta tuo tähti viittaa vain tähän lauseeseen: "*Split End Repair shampoota käytetty yhdessä Split End Repair hoitoaineen tai muun sarjaan kuuluvan tuotteen kanssa."

Mutta sitten lopputulokseen: Käytin sekä shampoota että hoitoainetta nuo tarvittavat kolme käyttökertaa, itse asiassa taisin käyttää viisi kertaa peräkkäin. Ja tuijottelin hiustenlatvojani joka pesukerran jälkeen, ja yllätys, yllätys, ainakaan silmämääräisesti kaksihaaraisia (tai miljoonahaaraisia) ei kyllä ollut kolmannen pesukerran jälkeen yhtään vähempää - vaan päinvastoin enemmän, kun uusia lisähaaroja oli siinä ajassa jo ehtinyt muodostua. Vanhat haarat eivät olleet sulkeutuneet.

Mielestäni tuo tuotelupaus on absurdi, miten oikeasti muka haaroittuminen voi vähentyä? Tiedotteessa lukee näin:

"TRESemmé Split End Repair -sarjan tuotteet perustuvat Restructuring Complex -teknologialle. Teknologia muistuttaa rakenteeltaan ja toiminnaltaan mikrogeeliä, jonka positiiviset ja negatiiviset ionit vetävät toisiaan puoleensa. Kun tuotetta levitetään hiuksiin, mikrogeeli asettuu hiusten vaurioituneisiin kohtiin (kaksihaaraisiin hiuksiin). Kaksihaaraiset hiuslatvat sulkeutuvat positiivisten ja negatiivisten ionien vetäessä toisiaan puoleensa. Tämän tuloksena hiukset tuntuvat ja näyttävät vastaleikatuilta."

Eivät sulkeudu. Ionit eivät vedä toisia puoleensa. Ainakaan minun hiuksissani. Ei toimi. Ei sitten pätkääkään. Jättäkää hyllyyn.

t. Tarjoushaukku


1 kommentti:

  1. Hei tähän on pakko sanoa että Tresemmén Restructurng deep contitioning treatment masque for extra dry, brittle hair on kyllä toiminu mun blondattuun tukkaan todella hyvin, paremmin kuin jotkut kampaamohoitoaineet! Ja Tarjoushaukkua lämmittänee sekin tieto, että viimeks kun ostin ko. tuotetta Sokokselta hintaan 8,90 euroa niin sain kaupan päälle ison sateenvarjon!

    VastaaPoista