perjantai 18. tammikuuta 2013

Enemmän kuin edullinen, wtf??

Tarjoushaukku rupesi pohtimaan suomalaisten ruokakauppojen mainoslauseita. Onko niissä mitään järkeä?

Enemmän kuin edullinen - S-market.
Ratkaisevan edullinen - Prisma
Tavallista parempi Ruokakauppa - K-Supermarket
Se vähän mahtavampi lähikauppa - Siwa
Taattua laatua, vain Lidlistä! - Lidl
Kauppias hoitaa homman - K-kauppa

Citymarketille en löytänyt mitään mainoslausetta. Kertokaa, jos sellainen on!

Mielestäni S-marketin mainoslause on kaikista surkein. Enemmän kuin edullinen, siitä minulle tulee mieleen vain se, että asiat ovat aika kalliita.  Enemmän kuin edullinen = hintava. Ja nykypäivänä tämä itse asiassa pitää paikkaansa. S-marketissa on todella huonosti hyviä tarjouksia. Perusasiat kuten maidot, mehut ym. ovat halvempia normaalihintaisina kuin K-kaupoissa, mutta muuten hintatasoltaan S-market on hilannut ikävästi hintojaan ylös, niin että K-kaupasta löytää usein vaikka mitä tuotteita edullisemmin kuin S-marketista. Tämä pätee etenkin lihaan.

Prisman mainoslause Ratkaisevan edullinen on sekin menettänyt vähän sisältöään, Prismassa on samoin kuin S-marketissa hinnat olleet noususuhdanteisia viimeisen puolen vuoden ajan (josta todisteena myös puolueettomat ostoskorivertailut). Mainoslauseen mukaan kilpailuvaltti on "ratkaiseva edullisuus", mikä tosiaankaan ei pidä paikkaansa. Kannattaisikohan siis vaihtaa mainoslause tai alentaa hintoja?

Tavallista parempi Ruokakauppa on suosikkilauseeni. Kaikki tietämäni K-Supermarketit todella ovat erinomaisia ruokakauppoja tuotevalikoimiltaan, eivätkä ne kalpene muille kaupoille. Tämä mainoslause tosiaan pitää paikkaansa. Paitsi en voi käsittää, miksi Ruokaupan pitää olla isolla alkukirjaimella.

Siwa, se vähän mahtavampi ruokakauppa. Juu ei. Suomen kaikista ankein kauppaketju on kyllä Siwa, joten mahtavaa siitä ei saa millään, eikä vähän mahtavampaa vaikka mitä tekisi.

Taattua laatua, vain Lidlistä! Tämä on ehkä vähän rasittava jollotus, mutta ihan pätevä mainoslause sinällään. Laadukkaita tuotteitahan kaikki haluaa, mutta miksi niitä saisi vain Lidlistä?  Eli ehkä muuttaisin muotoon: Taattua laatua, parhaaseen hintaan, vain Lidlistä!

K-kauppa: Kauppias hoitaa homman. Hmm, tälle en ihan lämpene. Mitäs sitten että kauppias hoitaa homman? Ei minua kauppiaan homman hoidot kiinnosta, minua kiinnostaa, että kaupassa on hyvä valikoima, hyvät tuotteet ja hyvät hinnat. :)

Ja loppuun vielä tarjousvinkki: tänä viikonloppuna parhaat tarjoukset löytyvät Citymarketista! Paljon tuotteita eurolla, mm. Apetitin pakastekeittoja, hedelmiä ja vihanneksia, vaikka mitä! Ja koiranomistajille tiedoksi, Dentasticksejä saa Citymarketista 3 pakettia 5 eurolla. Normaalisti maksavat kahden euron pintaan paketti.

t. Tarjoushaukku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti