keskiviikko 7. tammikuuta 2015

Kallis glögi, huono glögi

Hei!

Tammikuu on ehkä hassu aika julkaista glögiaiheinen postaus, mutta tämä on sitten jo valmiina ensi joulunalusaikaa varten. Eli siis tässä varoitus glögistä, jota EI kannata ostaa!



Haukku on aiempina jouluina juonut pääosin Marlin tai Valion glögejä, jotka kuitenkin ovat olleet makuuni liian makeita. Niitä on pitänyt aina maustaa punaviinillä (tai valkoista glögiä valkoviinillä), jotta pahimman ylimakeuden saa tainnutettua.

Tänä jouluna kokeilin Hommanäs Jouluglögiä. Kyseessä on siis tiiviste, jota täytyy sekoittaa kuumaan veteen suhteessa 1/3. Glögi on hintavaa verrattuna markettien glögeihin, joten oletusarvo oli, että tämä on hyvää. Onhan tämä myös lisä- ja säilöntäaineetonta.

Mutta ehei, tämä juoma maistuu vain ja ainoastaan MUSTAHERUKKAMEHULTA. Glögimausteet eivät maistu lainkaan (sentään vähän tuoksuvat). Oli aikamoinen pettymys juoda glögiä, joka maistuikin ihan perusmustaherukkamehulta.

Otinkin yhteyttä Hommanäsiin ja kysyin, että onko kyseinen purnukkani virheellinen (mausteet jääneet laittamatta) vai kuuluuko glögin maistua tältä. Vastaus oli:

"Uskon että kyseessä on makutottumus sillä glögimme marjapitoisuus on markkinoiden korkein ja maustamme tämän perinteisin menetelmin niin että mausteet hautuvat mustaviinimarjamehussa vuorokauden jonka jälkeen tuote pastöroidaan ja pullotetaan. Näin tuotteesta tulee aika mehumainen, sellainen jota ennen vanhaan valmistettiin kotona.

Teollisesti valmistetut glögit sisältävät vähemmän marjaa, enemmän sokeria (joka korostaa marjanmakua ja mausteita) ja mausteet ovat usein uutteita tai esansseja."



Sinänsä hieno juttu, mutta voisikohan niitä mausteita sitten laittaa vähän enemmän tai antaa hautua pidempään, niin että maku olisi muutakin kuin pelkkää mustaviinimarjamehua?

Tästä glögikokeilusta pettyneenä aionkin ensi jouluksi valmistaa ihan oman glögini (mausteet ovat jo kaapissa odottamassa). :)

t. Tarjoushaukku

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti