keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Vinkit edulliseen shoppailuun Yhdysvalloissa

Tarjoushaukku bongaa tarjouksia myös ulkomailla!

Viime vuoden puolella Haukku kävi Yhdysvalloissa ja haluaa nyt jakaa parhaat shoppailuvinkit Amerikasta. Kokemukset ovat Floridasta sekä muutaman vuoden takaa New Yorkista.



Paras paikka shopata merkkituotteita edullisesti on ehdottomasti Ross, jonka slogankin kuuluu "Dress for Less". Tästä kyseisestä ketjusta, jota löytyy siis ympäri Yhdysvaltojen, löytyy merkkitavaraa ihan H&M:n hinnoilla tai paljon halvemmallakin jopa! Ja siis merkkitavaraa, Hilfigeriä, Calvin Kleinia, Samsonitea, Michael Korsia, DKNY:ta jne.

Rossin hinnat päihittävät mennen tullen jopa outlet-mallit, joita Floridassa on esim. Sawgrass Mills ja New Yorkissa Woodbury Outlet. Noissa molemmissa toki valikoimat ovat huikeasti paremmat, kun jokaisella merkillä on oma liikkeensä, mutta hinnat ovat korkeammat - vaikka toki siis Suomen hintoja huomattavasti huokeammat (tosin eivät välttämättä huokeammat kuin Stockan outletissa, josta voi tehdä ihan käsittämättömiä löytöjä aina silloin tällöin!).

Ross on siis liike, jossa  myydään miesten, naisten ja lasten vaatteita ja kenkiä, merkkilaukkuja ja matkalaukkuja sekä erinäisiä sisustustuotteita, kuten myös jonkin verran kosmetiikkaa, elektroniikkaa, eläinten tuotteita jne. Jopa jotain elintarvikkeita on myynnissä. Mitään tuotetta ei ole suuria määriä, vaan useimmiten niitä on muutama kappale, kokoja löytyy ihan hyvin ja monipuolisesti. Vaatteet ovat pitkissä rekeissä, suht siististi ja kokojen mukaan - mutta siis vaivaa pitää vähän nähdä ja kärsivällisyyttä olla, joten rekeistä löytää niitä itselleen mieluisia vaatteita ja kokoja.

Valikoimissa on myös paljon merkkejä, joista en ole koskaan kuullutkaan, ovat varmaankin jotain postimyyntifirmojen merkkejä tms., mutta siis itse en ainakaan merkin perusteella vaatteita ja tuotteita osta, vaan ihan sen mukaan, että onko materiaali hyvää ja tuote sellainen jossa hinta-laatusuhde on kohdillaan.

Mutta mitähän nyt laittaisin esimerkiksi hinnoista? DKNY:n nahkainen käsilaukku, ovh lähes 300 dollaria, Rossin hinta n. 80 dollaria, Samsoniten matkalaukku, ovh yli 200 dollaria, Rossin hinta n. 70 dollaria, erilaisia Tommy Hilfigerin ym. suunnittelijoiden laukkuja 20-40 dollarilla, DKNY:n, Calvin Kleinin, Tommy Hilgfigerin jne. alusvaatteita, rintsikoita ja alushousuja, ihan muutamilla dollareilla... Calvin Kleinin mekkoja alkaen 25 dollarilla... Todella upeita iltapukuja n. 20 dollarista lähtien.

New Yorkissa ihan keskustassa samantyylisiä löytöjä, tosin ei ihan näin halvalla välttämättä, voi tehdä (tai ainakin muutama vuosi sitten) pystyi tekemään Century 21st -nimisessä kaupassa, mutta en tiedä, mitä hinnat nykyään ovat. Siellä tosin kenkäosasto oli ihan surkea ja aika kallis, muovisia kenkiä ihan perushinnoilla. Mutta katutasosta sai edullisesti mm. merkkiaurinkolaseja ja kellarikerroksessa oli edullisesti turistiroinaa sekä eläinten tuotteita.

Niin ja sitten jos ei kaipaa merkkitavaraa vaan ihan perustavaroita (kuten hyvälaatuisia pyyhkeitä ilman Tommy Hilfiger -logoa), niin kannattaa suunnata Walmartiin. Kyllä! Sieltä löytyy ainakin oman hintavertailuni ehdottomasti edullisin kosmetiikka, L'Orealin ym. meikit ovat huomattavasti edullisempia kuin esim CVS-apteekkiketjussa tai jossain muussa ruokakaupassa. Ja Walmartista ostin todella hyvälaatuisia kylpypyyhkeitä alle KOLMEN dollarin kappalehinnan! Vaatteet sen sijaan Walmartissa eivät ole kovin edullisia (eivätkä vaikuttaneet kovin laadukkailtakaan materiaaleiltaan), oikeastaan samanhintaisia kuin mitä Rossista saa, joten sieltä en suosittele vaatteita ostamaan.

Toivottavasti näistä vinkeistä on apua muille matkaaville tarjoushaukuille. Laittakaa kommenteihin omat vinkkinne!

t. Tarjoushaukku

P.S. Euroopan kohteissa paras shoppailupaikka on Primark (Irlannissa Penneys!).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti